3de editie van Blauwe Zondag in teken van verbinden

De 3de editie van Blauwe Zondag kenmerkt zich door het verbinden van diverse organisaties en mensen die last hebben van diverse prikkels van een drukke kermis.

Verbinden

We wilden graag organisaties die rondom de kermis werken verbinden met onze idee├źn rondom een prikkel verminderde kermis. En deze organisaties ook mee laten denken in de wereld van mensen die last hebben van deze prikkels. Wij vonden hierin al snel gehoor bij Gemeente Tilburg en beide Kermisbonden. Ook zijn wij blij dat we voor de 3de editie kunnen rekenen op de nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Hoop is er voor ons om dit komende jaren verder uit te bouwen, aldus Gijs Franken van de organisatie.

Opening De Opening vindt dit jaar plaats op 20 juli om 13:00uur op het Piusplein in Tilburg.

Dit jaar opent Mevrouw Nicole Vermolen, Voorzitter van Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK), De heer Erik de Ridder, Evenementen wethouder Tilburg en Gijs Franken van de organisatie, De Blauwe Zondag. Deze zullen de prikkel verminderende uurtjes om 13:00uur op ludieke wijze openen.

Prikkels op de Kermis

Door middel van minder gebruik van flitslicht en minder harde muziek wordt de kermis voor mensen die deze prikkels niet prettig vinden een stuk aangenamer en kunnen deze ook genieten van de De Tilburgse kermis.

Meer informatie kunt u vinden op http://blauwezondagtilburg.nl/

Blauwe Zondag wordt mede mogelijk gemaakt door: De Tilburgse Kermisexploitanten, De Tilburgse Kermis, Autilook.nl, Zorgbelang Brabant, NVA Nederland, NVA Noord-Brabant, NobodyElse.