Dag van nationale rouw in Tilburg

Woensdag is door de minister-president tot dag van nationale rouw verklaard. De gemeente Tilburg rouwt mee met alle nabestaanden van de ramp.

Om 16:00 uur arriveren de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Eindhoven. Vanaf 17:30 uur worden de slachtoffers onder politiebegeleiding naar Hilversum vervoerd.

Uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden zullen van 15.55 tot 16.00 uur de kerkklokken in de hele gemeente luiden. Ook de kermis zal stilstaan bij deze dag van nationale rouw. Van 15:50 tot 16:05 uur staan de attracties uit en er is geen muziek te horen. Daarna gaat de kermis verder met gedempt geluid tot 17:30 uur. Van alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen halfstok.

Iedereen die wil, kan tijdens het luiden van de klokken samenkomen voor de Heuvelsekerk in het centrum van Tilburg. Na het luiden van de klokken wordt er een moment stilte in acht genomen. In de kerk kan het condoleanceregister getekend worden. Ook in de stadswinkel ligt een condoleanceregister.