Opening Tilburgse kermis vanavond aangepast

Uit medeleven met de nabestaanden van de ramp met vliegramp van de MH17, waarbij zeker 173 Nederlanders zijn omgekomen, heeft de gemeente Tilburg de opening van de kermis aangepast.

Om 19:30 uur houdt De Ridder een korte toespraak, waarna een minuut stilte gehouden wordt. Horeca en kermisexploitanten zetten het geluid van hun attracties dan stil. Het samenzijn vindt plaats bij de Turbine (locatie Cityring tegenover de bibliotheek).

Loco-burgemeester Erik de Ridder: Het nieuws dat ons gisteren bereikt heeft, is verschrikkelijk. Wij vinden een feestelijke opening niet gepast . Een moment van gedenking met de exploitanten en bezoekers van de Tilburgerse kermis vind ik van belang. Daarom hebben we wel voor een opening gekozen.

Hierna zal de kermis wel open zijn. De kermisexploitanten hebben aangegeven dat zij op vrijdag en zaterdag het geluid van hun attracties dempen. De opening was gepland met allerlei feestelijkheden, zoals muziekoptredens en een prijsuitreiking. Deze activiteiten worden op een nog nader te bepalen moment in de kermisweek gepland.